Hayırseverimiz

Hayırseverimiz

06.12.2012 5051

NEVZAT SAYGAN

Babası  Antalya İlinin Kemer ilçesinden,annesi Antalyalı  olup  15.09.1939 yılında babasının memuriyeti dolayısıyla Kaş/Kalkan’da altı kardeşten dördüncüsü olarak dünyaya geldi.

İlk ,orta ve liseyi Antalya’da okudu.1959-1960 yılında Antalya Lisesinden mezun olarak aynı yıl İktisat Fakültesine kayıt oldu.1966 yılında Garanti Bankası Antalya Şubesinde göreve başladı.

08.08.1968 yılında eşi  Ersev Saygan ile evlendi.Türkiye’nin değişik yerlerinde banka müdürü olarak görevlerde bulundu.1987 yılı başlarında Mersin’den emekli oldu.

Bir kızı, kızından biri erkek diğeri kız olmak üzere iki torunu vardır.

Annesine düşen gelirle annesinin sağlığında, Antalya’da iki ilköğretim okulu,Kemer’de bir sağlık ocağı,bir de baba ve annesinin ismini taşıyan ilköğretim okulu yaptırdı.Kendisi ve rahmetli kardeşinin ismini taşıyan bu Anadolu Lisesinden sonra  yine bu okul bahçesine, rahmetli annesinin altı çocuğunun ismini, aynı okul çatısı altında bir araya getirmek için dört kız kardeşinin ismini verdiği Ana Okulu protokolünü Antalya valimiz sayın Alaattin Yüksel ile imzalamıştır.

Kendisi eşi ile birlikte Antalya’da emekli olarak yaşamaktadır.   

 

LEVENT SAYGAN

Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesini yaptıran Nevzat Saygan’ın kardeşi.1941 yılında Kemer’de dünyaya geldi.İlkokulu Antalya’da,Orta okulu Alanya ve Maraş’ta okudu.İstanbul Yapı Enstitüsünden mezun oldu.Antalya Bayındırlık Müdürlüğünde inşaat teknisyeni olarak görev yaptı.

Eşi Gönül Saygan ile 1967 yılında evlendi.Üç kızı ve çocuklarından birine Levent Saygan ismi verilen dokuz torunu vardır.

Kızlarının evliliğini ve torunlarını göremeden 26.04.1986 yılında genç yaşta rahmetli oldu.Ağabeyi Nevzat Saygan onun adını yaşatmak için okulumuza ismini verdi.

Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesini Yaptırıp  Kurumumuza Bağışlayan Değerli Büyüğümüz Sayın Nevzat Saygan Bey’e Şükranlarımızı Sunarız.